Húsvéti kézműves babák

Nálunk elég sokáig áll a karácsonyfa, de mihelyst lebontjuk, megvesszük az első jácintokat és már kezdődik is a tavaszvárás.  Ahogy növekednek a nappalok úgy éled fel bennem is az igény a vibráló, üde színek iránt és ahogy közeledik a Húsvét a télies babák helyét úgy foglalják el a nyuszifüles kézműves babák. Ezek a babák nem csak a gyermekek nagy kedvencei, de ugyanúgy imádják a felnőttek is, akik örömmel lepik meg a bennük élő kisgyermeket ezekkel a színes, eleven, tavaszt idéző babákkal, amik méltó díszei a lakásnak Húsvét közeledtével. Idén a megszokott babakollekció mellett, megálmodtam a kis tapsifüleseket is, 3 lányos és két fiús színben. Kívánok mindenkinek boldog, színekben, tavaszi illatokban, fényben gazdag húsvéti készülődést. „Egyszer régen, nagyon régen, zúgó erdő

Tovább olvasom »

Házasság hete

Tegnap indult a “Házasság hete” programsorozat, nem tudom, a ti városotokban van-e ilyen program, de nálunk minden évben megrendezik Tegnap este Pál Feri atya előadását hallgattuk meg, akárhányszor jár Kaposváron, mi mindig elmegyünk és annyi mindent viszünk haza, hogy azt szavakkal ki sem tudom fejezni. Mindamellett, hogy hihetelen, mennyi aha-élményt nyújt másfél óra alatt, Feri atya zseniális előadó, bármilyen stand up komikust kenterbe ver. Hol sírtam, hol csak vinnyogva szorongattam a férjem kezét, mikor a színpadon láttam életünk egy-egy jelenetét. Én magam rendületlenül hiszek a házasság intézményében, kétszer is kipróbáltam, elég sok tapasztalattal rendelkezem, mindegyikért hálás vagyok. Ha tehetitek, hallgassatok vagy olvassatok Pál Ferit és Isten éltessen mindenkit, akár házas, akár nem.

Tovább olvasom »

Valentin nap

A szerelem nekem mindig túlmutat a férfi és nő kapcsolatán. Szerelem szerintem minden, amit az ember teljes szívével, egész valójával csinál, így lehet szerelem a munka is. Szerencsés vagyok, hogy szerelmes vagyok a munkában, mert habár ugyanúgy, mint az emberi kapcsolatokban megvannak a maga hullámhegyei és völgyei is, de az alapja olyan szilárd, olyan féktelen, mindent megmozgató szenvedélyen nyugszik, ami megkérdőjelezhetetlen. Így bármilyen mélységek, rossz napok, nehéz idők is vannak kitartok mellette, mert a szívemben született, annak is a közepén. Szeressétek egymást és amit csináltok.Szép napot mindenkinek!

Tovább olvasom »

Egy tökéletes nap

Az igazán tökéletes napok azok, amikor megengedem magamnak, hogy semmit ne csináljak. Ma reggel ágyban ittam meg a kávém és visszaheveredtem olvasni, aztán villásreggelit készetettünk közösen, 9-kor már együtt reggeliztünk. A reggeli semmitevés olyan extrán töltött fel, hogy kitakarrtottuk a fiúkkal közösen a szobájukat, mostam 3 adagot, ebéd után sétáltam egy nagyot már esőben és délután befejzetem ezt a babót. Még lefotóznom is sikerült és most kezdjük a Casablancát. Nem mondom, hogy kifejezetten semmitevős volt a nap, de a kezdet meghatározta az egész nap hangulatát. A babó is ebben az elégedettségben készült. Hamarosan felkerül a webshopban.Nektek hogy telik a vasárnapotok?

Tovább olvasom »

A nagymamám

Az én drága nagymamám ma lenne 97 éves. Ő adott először tűt és cérnát a kezembe és bizony nem titok, hogy én voltam a legügyetlenebb unokája.  Viszont igen lelkes voltam és rajongtam a színekért és mikor a hímzésre ráuntam mindig a gombolyagokat pakolgattam színek szerint a varrósdobozában, ez maga volt nekem a csoda,sosem untam meg. Mami fűzőkészítő volt, méltóságos asszonyoknak, ahogy a testvérem elnevezte “méltó néniknek” varrt melltartókat, kombinékat gyönyörű selymekből, szaténokból.Mamitól nem tanultam meg varrni, viszont egy mozdulatsort pontosan úgy csinálok, mint Ő. Minden alkalommal amikor a fejeket szabom a babákhoz és a rétegeket egymásra helyezem pontosan úgy csinálom, ahogy Mami a száraztésztát rakta egymásra és vágta tűpontosan ugyanakorra darabokra, mindig szájtátva bámultam, hogy tud így eggyé válni az anyaggal,

Tovább olvasom »

Az én történetem

Ismét hatalmas mérföldkőhöz érkeztem, ilyenkor mindig kicsit vissza is tekintek a megtett útra. Azt már sokan tudjátok, hogyan kezdtem el varrni, kézművesként tevékenykedni, de arról még nem meséltem, hogy konkrétan a babák hogy születtek meg a szívemben.Majdnem napra pontosan 8 éve kezdődött. Már lázasan készültem a pécsi adventi vásárra, ami minden évben november végén kezdődik, mikor kaptam egy mailt, hogy a vásárt átszervezték, új üzemeltető van, aki úgy döntött, hogy mivel nem vagyok helybeli nem vehetek részt többet a vásárukon. Teljesen összetörtem, svájci frank hitelünk volt, a férjem egész fizetése a hitelre ment, abból éltünk igen szerényen, amit én a kézműveskedéssel kerestem. Két pici gyermekünk volt, hatalmas hitelünk, a házasságunk a vége felé járt, minden szempontból mélypont volt.Azon a hétvégén

Tovább olvasom »

Babázás

Tudjátok, hogy a babázásnak milyen fontos szerepe van a kisgyermekek fejlődésében, az érzelmi intelligenciájuk kialakulásában?1. Kommunikáció fejlődése : Babázás közben fejlődik a gyermekek kommunikációs készsége miközben különféle hangokat, mimikákat és érintéseket használnak a babákkal való játék során.2. Empátia kialakulása: A gondoskodás, ahogy a gyermek a játékbabája felé fordul nagyban hozzájárul az empátia kialakulásában. A figyelem és érzékenység, amit a babák iránt tanusítanak hozzájárul a gyermek érzelmi intelligenciájának fejlődéséhez.3. Fejleszti a kreativitást: A babákkal való játék során szabadon szárnyal a gyermek képzelete, ami segíti a kreativitás fejlődését. A gyerekek eljátszhatnak mindennapi élethelyzeteket, ami segít nekik feldolgozni a napi eseményeket, esetleges konfliktusokat.4. Motoros készségek fejlődése: A babázás során a gyermekek motoros kézsége is fejlődik, az apró mozdulatok, ahogy öltöztetik, betakargatják a babájukat

Tovább olvasom »

Babaház az otthonunk

Amikor a fiaim még kicsik voltak sokat álmodoztak róla, főleg a kicsi, hogy milyen jó lenne már ha én inkább tűzoltó és markolóautókat, na meg darusautót készítenék és akkor az egész ház “normális” dolgokkal lenne tele. Aztán mindig elgondolkoztak azon, hogy te jóég, lehet, hogy vannak olyan kislányok, akik meg arról álmodoznak, hogy milyen jó lenne, ha nálunk lakhatnának, mert az egész ház olyan, mint egy bababolt. Mondjuk valahogy tartanom kell az egyensúlyt itthon ennyi férfi között. Ti szívesen eljönnétek hozzánk?

Tovább olvasom »

Esküvőre készülsz?

Amikor valami új dolog születik mindig olyan izgatottan mutatom nektek, hogy hogy fog tetszeni, milyen reakciókat vált ki, mert én nem tudok soha elfogulatlanul nézni egyik “gyerekemre” se, legyen az mini, vagy épp házasulandó. Köszönet a megosztásokért.

Tovább olvasom »

Hiányzik anya?

Azt hiszem így visszatekintve eddig a legnagyobb próbatétel az volt a gyerekeimnek, mikor az óvoda védettsége és lazasága után (mi csak délelött 3 órára adtuk oviba a fiúkat) bekerültek az iskolába, bár lehet, hogy ez igazából engem viselt meg a legjobban.  De az biztos, hogy a gyerekeknek ez elég stresszes lehet.Ha úgy érzed, hogy jó ötlet egy anya vagy apababát adni neki az útra a kis tarisznyájába az ovis ballagásra, ami aztán elkíséri az első időszakban az iskolába is, akkor írj privát és mielöbb rendeld meg.Hamarosan kezdődnek az ovis ballagások. 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top